Djurliv på Höglunda

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2008

Tazzen

Av zelda - 15 oktober 2008 12:31


Jag och Tazzen är nyss hemkomna från Sunnes veterinärstation.

Det blev tyvärr något dystra besked där.

Det började i somras, när vi kom hem efter semesterturen så var Tazzen borta i några dagar, han kom hem 20 juli på kvällen. Tyckte då han verkade slö och konstig men vi lät honom bara vila. På morronen efter såg vi att han vinglade till när han gick så vi tittade lite närmare på honom och då var han alldeles svullen i buken och på vänster sida bakom frambenen.

Vi fick komma in samma dag på Sunne veterinärstation där vet. undersökte honom grundligt, tyvärr utan röntgen för "framkallaren" var trasig.

Iallafall så var det blödingar som inte var invärtes och vinglandet kunde bero på blödningar mellan ryggkotorna. Han blev ordinerad Cortison och vila sen skulle vi höras av per telefon i slutet av den veckan.

Veckan rullade på och Tazzen piggnade i, pratade med vet. och hon tyckte att allt lät såpass bra att vi nog kunde släppa ut honom och räkna med att han var på god väg att bli frisk igen.

Man har ju undrat en hel del vad han varit med om, vet. trodde påkörd el. ramlat från något högt.

Veckorna gick och det kändes ett tag som allt var på väg att bli bra tills det bara vände och han skrek när man lyfte honom och han såg "risigare" ut för var dag som gick, då ringde jag igen och beställde tid och då kom inte Tazzen hem... ni som läst bloggen förut har ju sett han varit borta i tre veckor. Han kom ju hem förra veckan på måndag.

Vi tyckte han såg "gladare" ut än på länge men märkte ganska snart att han fortfarande har ont så idag har vi varit ner till Sunne jag och Tazzen och röntgat och undersökt.

Resultat? en kass höft och gammal spricka i bäckenbenet, även lite onormalt lösa knäskålar på bakbenen och han är undermusklad i ryggmuskulatur p.g.a att han inte orkar röra sig som han bör.

Utanpå detta har han nån sorts ögoninfektion så det blev salva till det.

Veterinären vill att någon mer veterinär tittar på plåtarna så hon skulle ringa i slutet av veckan men som det ser ut just nu var höften det dystraste. Den kommer aldrig bli bra. Det är väl som att ha en hund med d-höfter som jag fattade på veterinären. Man kan ha honom kvar så länge han inte får för ont av det, men han har ju det nu.

De tog blodprov på honom för att se om de kan sätta honom på långtidskur av metacam och se om det hjälper honom något.

Usch, vad ledsen och maktlös jag känner mig just nu.

Hoppas så att veterinären, när hon ringer, säger att det inte alls ser så farligt ut och att han nog kan leva ett normalt liv.

Jag vill inte mista ett djur till nu, jag har fortfarande dagar då sorgen efter Signe får tårarna att strömma, det är ju bara nå´n månad sen...

Jag vill inte!!!!!!!!!! det gör så ont!!

 
 
Ingen bild

Carina T

15 oktober 2008 16:09

Ja det här var ingen rolig läsning =(
Att behöva gå med dom här funderingarna är väldigt jobbigt!
Hoppas allt ordnar sig och ni får ha några lyckliga år till tillsammans.
Vi tänker och håller tummarna för er!

Kramsiar!

 
Charlotte Björge

Charlotte Björge

15 oktober 2008 17:04

Hej på Dig Kompis!

Hoppas allt går bra med Din vän. Hör av Dig och se till att komma till oss snart igen - det vore mysigt.

Thinking of Yo!

http://www.niccelias.se

 
Annica

Annica

15 oktober 2008 18:20

Ja som vanligt är det svårt att både skriva och säga saker så det låter bra=(
Blir en STOR KRAM istället och vi håller alla våra tummar och tassar för Tazzen!!!!

http://leonland.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linda

15 oktober 2008 18:47

Fy stackars Tazzen, moskatten!! Kan jag glädja dig med att du fått sköna dofter idag!!! Dom finns hemma hos mig efter kl 22,00 ikväll, då slutar jag jobbet!

Kram Linda!

 
Christel, Herman&Melwin

Christel, Herman&Melwin

17 oktober 2008 14:14

Ja min vän, vad säger man efter det här inlägget. Jag lider med Er och hoppas av hela mitt hjärta att ni får många år till tillsammans.
Kram Christel.

http://www.petrini.be

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av zelda - 20 februari 2010 12:41

Har suttit och plitat på en ny blogg men kan inte bestämma mig för om jag ska behålla den gamla eller ha den nya. Så nu gör jag så här att jag länkar ut den nya, använder den ett tag och så får ni gärna lämna synpunkter på vilken blogg ni tycker bäst...

Av zelda - 16 februari 2010 11:32

Ja, det är faktiskt sant! Jag kan inte komma på ett enda tidigare år som jag njutit så fullkomligt av vintern. Denna vintern är bara så bra! massa snö, inge dj-la tö och slask:) Igår efter promenaden när Zelda var riktigt uppvärmd, gjorde j...

Av zelda - 15 februari 2010 14:12

Satte mig ner förut med Zelda för att kolla "vinka"-träningen igen. Beteendet satt kvar och hon plockade fram det direkt. Jag fick ett tips från min vän Lena Steffner Starrin, att jag kunde göra ett High five, då jag inte var säker på vad vad ...

Av zelda - 12 februari 2010 16:28

Har räknat ut idag att Zelda gått in i höglöp:) Det krävdes ingen större intelligens för att förstå detta då Zelda varit vääääldigt kär idag i ridhuset:) Jag & Zelda, Lina & Pejla och Jill & Riki har varit och tränat tillsammans. Ca. 25 minu...

Av zelda - 11 februari 2010 14:33

.... har det bara blivit promenader för oss. Inte haft tid med nå´t träna. Igår hade vi världens finaste vinterväder så jag passade på att ta några foton på vackraste damen när vi var ute=) Idag åkte vi ner till Torsby och gick promenad til...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Mina hundvänner:

Hundbloggar/sidor jag tycker om:

Andra sidor jag gillar:

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Skapa flashcards