Djurliv på Höglunda

Alla inlägg under november 2008

Av zelda - 19 november 2008 10:40


Ja, det bara måste vara så och jag känner mig lyckligt lottad.

De finns där när jag behöver dem, ibland bara för att lyssna, andra gånger för att ge tips och råd. Det är inte bara en, utan jag har flera stycken sådana pärlor.

När det gäller djuren så är det oftast av mina vänner som jag får tips och ideer, det är genom dem djurägandet många gånger blir enklare.

Jag kommer inte att lägga ut en lista på alla mina goda vänner här=)

Men några av dem förekommer ju ändå då och då i min blogg eftersom de finns i mitt liv!

Idag kommer jag att nämna två av dem som jag ständigt får bra ideer,tips på grejer, böcker, information, länkar och MYCKET mer av. Men det bästa med båda är att de är 100% ärliga med hjärtat på rätta stället. Kram på er!


Jag har precis fått en ny bok på posten som jag börjat läsa som heter: Fysträning för hund. Den boken hade jag troligtvis aldrig köpt för jag visste inte ens att den fanns, om inte Carina Teodorsson i Edsbyn tipsat mig om den.


Förut när jag kollade mailen fick jag en länk av Annica Åhs i Smedjebacken

Den här hemsidan: Tassar  hade jag aldrig sett eller hört talas om det inte vore för Annica som skickade den till mig. Har inte läst allt på den sidan men jag har läst det som står om "Dogwhisperer" Cesar Millan.

Det var skönt att läsa att det finns flera som tycker som jag och Annica om honom=)  Alltså att han inte är bra!



Av zelda - 18 november 2008 10:03


...med träning tillsammans med Lina.

Den enda dagen denna vecka som vi skulle kunnat träna tillsammans var till torsdan men det sket sig då det åxå var enda dagen denna vecka jag kan åka med Zelda på massage/stretching/sim. Ringde och avbokade med Lina och som tur var så gjorde det inte henne nå´t för hon har åxå häcken full.

Ja, det är inte lätt att få till tider när man har jobb, djur och familj=)


Men...har funnit ett "SPA" till Zelda=) som vi ska testa nu på torsdag för att se om vi trivs där, det heter Urre-Burr hundsim och ligger 8-9 mil ifrån oss mot Karlstad. Jag hoppas så att det är bra där och att Zelda blir hjälpt.

Louise tyckte det lät jättehäftigt och ville så gärna med så hon får ta ledigt från skolan för att följa med och titta på hur det går till med hundsim i bassäng.

Jag fick ju äran i början av året att följa Annica med sin Signe till Strömsholm för att se på när Signe simmade så jag har ju redan sett det "live" så att säga=)

Signe, kullsyrra till Zelda, hade ju åxå Spondylos och var den första i kullen som det upptäcktes på. Annica och Kenneth gjorde allt som gick att göra för henne men i mars i år fick de tyvärr ändå låta henne somna in då inget mer fanns att hjälpa henne med för att slippa de svåra smärtorna hon led av.

Det är ju detta beslutet man är rädd för att behöva ta och jag vet vilket oerhört svårt beslut det var för dem och vilket helvete de gått igenom...

Tänker många gånger tillbaka...Kram på er.



Av zelda - 17 november 2008 12:50


Idag har jag ringt veterinär Lotta Ternström Hofverberg.

Jag har träffat på henne gnm. Tazzens sjukdom vid Sunne veterinärstation och fått stort förtroende för henne.

Ringde henne angående Tazzen eftersom vi skulle höras när han ätit metacam ca. 1 mån.

Hon tyckte det lät mkt. bra för Tazzen nu och hon undrade om jag ville testa ett prov hon fått på Glucosamin för katter. Om det funkar bra så kanske han inte behöver äta metacam resten av livet.

Jag passade på att beställa tid för att operera bort knölen Zelda har på ryggen.

Athenom heter knölen. Jag vet inte riktigt vad det är men nå´n sorts "körtel-plupp" som växt till en knöl, fattar ni?=) Nä, inte jag heller riktigt men nu ska den bort på fredag iallafall=)

Samtidigt när vi är dit kommer antagligen prov att tas på Zelda angående SA. (Sebakös Adenit)

Zeldas bror Ozzy i Edsbyn har den sjukdomen. Det är en mycket grym hudsjukdom.

Eftersom Zelda hade ett sår uppe på ena tassen för ngn. vecka sedan som jag inte har en aning om vad det kom av och eftersom hon är helsyster till Ozzy så tar jag det säkra för det osäkra och kollar upp om det kan vara SA .

Zelda är åxå väldigt stel bak i ryggen troligtvis p.g.a sin Spondylos så jag letar nu upp nån duktig massör/stretchare som vi kan åka till så får vi se om det hjälper.

Carina har köpt till Ozzy ett täcke som ska hjälpa till att hålla igång blodcirkulationen  "Back on track"  detta har även jag beställt nu till Zelda så får vi se om detta tillsammans med massage/stretsching och ev. simning gör att stelheten lägger sig.



Av zelda - 16 november 2008 13:25


Jag och Zelda har precis kommit hem efter lite träning ute på  klubben.

Lena och Zorro var åxå där så vi passade på att träna platsläggning tillsammans med dem. Det gick bra och båda hundarna låg kvar utan problem.

Det småregnade hela tiden vilket innebar att gräset var vått så det blev bra träning eftersom Zelda inte är så speciellt förtjust i vått gräs=) Just en fin vattenhund som inte gillar blött!=)

Vi tränade även fritt följ, läggande under gång och kontaktövningar.



Två duktiga vovvar

Av zelda - 15 november 2008 19:16


Det blev promenad i Torsby igår kväll.

Regnet slutade och det blev ett riktigt härligt väder istället, alldeles lagom kallt. Vi gick i nästan 1 1/2 timme med Lena & Zorro.


I eftermiddag kom Doreen med familj och hälsade på. De hade varit upp till Doreens uppfödare Lotta (Niccelias kennel) och passade på att komma in här på vägen hem för att höra lite mer om klickerträning.

Doreen var så trött efter bus på Niccelias så hon låg och sussade ute i bilen medan vi andra fick en trevlig pratstund.

Kul att ni hälsade på och hoppas vi träffas igen!


Av zelda - 14 november 2008 14:20


Usch, vilket pissväder...När jag kom hem imorse fr. jobbet hade jag ingen lust med nå´t. Regnet öser ner och jag är trött.

Zelda och jag ska inte göra mycket idag. Har tränat en vända med samma skrammelträning som härom dagen. Hon fixar det men är fortfarande inte bekväm i situationen så efter varje "stamp" hon gör backar hon bakåt ifrån tunnlocket. Vi får fortsätta träna tills hon är oberörd. Ska försöka öka belöningsfrekvensen när hon är i närheten av locket så får vi se om det bättrar sig.

Om det slutar regna så tar vi en promenad i Torsby ikväll, om inte så blir det slappa som gäller=)

Sätter in två bilder sen igår.




Av zelda - 12 november 2008 15:49


Ja, det går i ett hela tiden. Men jag har åtminstonde fått fingrarna ur och tvättat bilen och efter det när jag  ändå var i farten så åkte Zelda i duschen=)

Louise fyller år imorrn så det är väl bäst att hunden inte stinker när det kommer folk=)

Louise kom med kameran i högsta hugg när jag torkade Zelda.

Nä, nu ska jag stoppa mig i duschen=)



 

Av zelda - 10 november 2008 10:46


Zelda är ju ljudberörd så idag när det är äckelväder passade vi på med skrammelträning inomhus.

Jag lade locket till fodertunnan på listen mellan köks och vardagsrumsgolvet och så använde jag mig av ett stort sudd som tasstarget.

Började ca. en meter ifrån och varje gång hon stampade på sudden så vickade jag till på locket som då skramlade och så klickade jag samtidigt och slängde GODA godisar, skinka=) Hon reagerade på ljudet men inte såpass att godiset blev ointressant.

Jag flyttade sudden närmare och närmare locket och slutligen ovanpå locket så när hon stampade på den skramlade det till. När vi kom så nära locket såg man tydlig skepsis på henne så där har vi en hel del tränande framför oss.

Detta är nog något jag får träna väldigt mycket på henne för att hon förhoppningsvis ska bli oberörd. Hade tänkt mig att detta ska bli början på "skotträning"

Om hon blir oberörd av skrammel vet jag inte än riktigt hur jag ska gå vidare med skott men det får jag lista ut och ha en bra plan för.


Har lagt till en ny länk på bloggen till Doreen en söt liten Cavaliertös från Niccelias kennel som numer bor i Arvika.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Mina hundvänner:

Hundbloggar/sidor jag tycker om:

Andra sidor jag gillar:

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards