Djurliv på Höglunda

Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Miljövänlig gräsklippning & hundträning

Av zelda - 17 maj 2009 12:24


Hade ingen lust att klippa gräset idag så jag kom på att jag skulle göra en "Ryrvikare" =)


Livet har varit under en längre period i år ganska stressigt därför har hundträningen i det närmaste legat på is. Allt börjar så sakteliga gå tillbaks till "normalläge" och jag känner mer och mer att tid finns över till annat än bara måsten. Så idag fick jag en så otrolig lust att göra något annat än att bara gå promenad  med Zelda.

Laddad med falukorv, klicker och leksakslåda gick jag och Zelda ut i skogen bredvid här. Jag placerade ut några leksaker som hon fick springa runt och leta upp och hon tyckte det var jättekul=)  När hon kom till mig med dem blev det lite kul kampande och sen smarrig falukorv.

Jag blir så lycklig när Zelda skuttar runt och det lyser glädje av henne.

Efter det tränade jag lite kontakt och där är ju klickern ett oslagbart verktyg. Vi tränade åxå tasstarget på ett plastlock och jag bestämde mig att försöka snabbt få över från tass till nos och jag lyckades!=)

Fastän det var många år sen jag började med klicker (började lite trevande med Zelda som valp) så känner jag mig så oerhört grön på detta område och jag blir lika lycklig varje gång jag lyckas få Zelda att genomföra något jag tänkt. Borde egentligen gått MÅNGA kurser för att jag själv ska känna mig bekväm i att träna Zelda men tid/pengar/ork räcker liksom inte till. Det är inte att klicka en specifik grej som är det svåra utan det är när man vill ha ett helt moment som är den stora utmaningen. Jag tycker det är superkrångligt att dela upp och belöna bitar för att sen kedja ihop till ett färdigt moment. Där är jag helt hopplöst okunnig... och har en fruktansvärt dålig tro på mig själv som hundtränare.


Mums!!






Väntar tålmodigt när matte placerar ut saker.



Jihooo, jag lovar jag finner den!


Det var ju inge svårt alls, du får gömma bättre nästa gång!


Nä, den här var ju inge svårare att finna, matte!

 
 
Ann-Louise

Ann-Louise

17 maj 2009 13:24

Ha ha ha. Ja visst är det praktiskt OCH MILJÖVÄNLIGT :-D. Dessutom kan det bli lite gödning tillförd gräsamattan också om man har tur;-).
Kram!

http://hastochhund.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ann-Louise

17 maj 2009 13:33

Förresten, med anledning av det du skrev ang klickerträning. DU KAN OCH ÄR DUKTIG!!!!! Oavsett hur du gör är det lugnt. Som värst kan det ta lite längre tid, kanske bli något lite annorlunda än vad du tänkt dig... men hunden vet inte det... Kör på bara, så finner du säkert lösningen.

 
Ingen bild

Lillan

17 maj 2009 13:35

Tack Ann-Louise! Tankar och ord som värmer. Ska försöka lita på mig själv.

 
Hunden Liza

Hunden Liza

17 maj 2009 18:20

Ohh, härligt med lite träning i skogen. Det är ju mycket roligare än bara en vanlig promenad. :-)
Sen måste jag påpeka att min husse tyckte om "grästrimningen", matte kanske har en chans att det blir ett par hästar till familjen när vi väl hittar ett passande hus. :-)

http://hundenliza.blogspot.com

 
Annica

Annica

17 maj 2009 19:46

Jamen toppen med självgående gräsklippare=)))
Och du...du är väl inte hopplös!!! Du har ju en massa bra ideér ju=) Zelda är ju jätteduktig tack vare dej=)!

http://leonland.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Therese & Atlas

18 maj 2009 07:46

Känner igen det där med att man inte riktigt hinner med att göra så mycket utöver promenader, jag försöker att iaf hitta på lite små grejer med Atlas men det var längesen vi tränade ordentligt..
Tycker absolut du ska ta upp löpningen om det gick så bra på vårruset! Har man en gång sprungit så finns det där att plocka fram, det är ju så himla skönt efteråt :)
Kram

 
Ingen bild

Therese & Atlas

19 maj 2009 08:27

GRATTIS Zelda på 6-års dagen!!!! Hoppas du får en toppen dag med presenter och tårta =) Kram från oss

 
Nova å Zafira

Nova å Zafira

19 maj 2009 11:31

Fördel att ha hästar:) Skulle oxå behöva klippa gräs men NÄR?! Såg att Zelda fyller år idag- GRATTIS Zelda på 6 årsdagen, hoppas att du får toppen idag med din familj..
Nospussar från oss tjejer...

http://www.landarias.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av zelda - 20 februari 2010 12:41

Har suttit och plitat på en ny blogg men kan inte bestämma mig för om jag ska behålla den gamla eller ha den nya. Så nu gör jag så här att jag länkar ut den nya, använder den ett tag och så får ni gärna lämna synpunkter på vilken blogg ni tycker bäst...

Av zelda - 16 februari 2010 11:32

Ja, det är faktiskt sant! Jag kan inte komma på ett enda tidigare år som jag njutit så fullkomligt av vintern. Denna vintern är bara så bra! massa snö, inge dj-la tö och slask:) Igår efter promenaden när Zelda var riktigt uppvärmd, gjorde j...

Av zelda - 15 februari 2010 14:12

Satte mig ner förut med Zelda för att kolla "vinka"-träningen igen. Beteendet satt kvar och hon plockade fram det direkt. Jag fick ett tips från min vän Lena Steffner Starrin, att jag kunde göra ett High five, då jag inte var säker på vad vad ...

Av zelda - 12 februari 2010 16:28

Har räknat ut idag att Zelda gått in i höglöp:) Det krävdes ingen större intelligens för att förstå detta då Zelda varit vääääldigt kär idag i ridhuset:) Jag & Zelda, Lina & Pejla och Jill & Riki har varit och tränat tillsammans. Ca. 25 minu...

Av zelda - 11 februari 2010 14:33

.... har det bara blivit promenader för oss. Inte haft tid med nå´t träna. Igår hade vi världens finaste vinterväder så jag passade på att ta några foton på vackraste damen när vi var ute=) Idag åkte vi ner till Torsby och gick promenad til...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Mina hundvänner:

Hundbloggar/sidor jag tycker om:

Andra sidor jag gillar:

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Skapa flashcards