Djurliv på Höglunda

Alla inlägg under augusti 2009

Av zelda - 14 augusti 2009 20:57


... blev inte så lugn som jag hade tänkt mig. Solen sken och jag fick en himla massa energi och kom på en massa saker att göra!

Tvättade en massa och städa ur poolen och plockade ner den för säsongen och när jag ändå var i farten så städade jag ur källaren, eller rättare sagt "svalen" som det heter egentligen, två små rum under huset som man når med en trappa på utsidan huset.

Och när jag ändå är igång med berättandet så kan jag lika gärna tala om hur dj-la klumpig jag kan vara! Det är nivåskillnad på golvet i den där svalen, och så är det liksom som infällda hyllor i väggen, ganska stora fyrkantiga hål liksom, fattar ni? och så klumpiga jag då som snavade på nivåskillnaden i golvet, tappade balansen och skulle ta tag i väggen men missbedömde mig och satte handen rätt in tomma intet, alltså armen gick in i hyllan i väggen och det är djupt hål, så i full fart far jag in i väggen,  huvudet och sidan på ryggen rakt i cementväggen!! Det blev helt svart! Jag blev sittandes på huk på golvet ett tag innan jag förmådde ställa mig upp igen... Jag är ingen gnällare men detta gjorde förbannades dj-la skitaont!! och jag blir så himla arg på mig när jag gör klumpiga saker! Nu så här några timmar efteråt har ryggen börjat stelna till ordentlig:(

Nej nu är det färdiggnällt!=) Ikväll åkte jag, Jörgen och Zelda ner till Torsby för att kolla på veteranmarknaden, den är egentligen inte förrn´s imorrn men många säljare kommer dagen före och det har blivit lite av en tradition att de "smygstartar" dagen före. Jörgen ska vara där och sälja imorrn men jag jobbar så därför åkte vi och kollade lite ikväll. Jag fann inget jag ville ha men det var kul ändå=) Eftersom Jörgen ska ha min bil imorrn och den redan är färdigpackad och full i grejer så åkte vi i Chevan, en bil som Zelda väldigt sällan får åka i men hon såg väldigt nöjd ut där i baksätet=)




Av zelda - 12 augusti 2009 15:04


Vi har dragit hem ett badtunne-lik!

Ibland kan man fundera på om man är riktigt klok... men vad gör man när man vill ha nåt och inte pengarna räcker till allt? Jo, man tar saker som andra ratar för det är för mycket jobb att ställa iordning!:)

Har man bara is i magen och öron och ögon öppna så dyker det alltid upp ett eller annat renoveringsobjekt som man kan dra hem;)

Jag och Jörgen har en filosofi och det är att ha så få lån som det bara går, det räcker gott och väl med hus och billån, och med normala löner så är det svårt att bara gå och köpa sig allt man vill ha, dumt att ta lån för saker som inte är livsnödvändiga. Skulle aldrig komma på tanken att försöka ha allt som "alla andra" har och låna till det för att kunna köpa. Vi lånar inte ens för att renovera huset utan det får ta sin tid istället, allt ska ju betalas tillbaka nån gång om man lånar. Det vi äger, äger vi på riktigt och det känns bra. Förutom min bil och huset då=)

Detta resulterar istället i att vi "drar hem" mycket skit och så får vi fixa iordning själva till brukbart skick. Det är så med de flesta grejer vi har som fyrhjulingar och crossar till barnen m.m

Ofta handlar vi begagnade grejer på annons åxå istället för att köpa nytt.

Mycket slit men få utgifter gör ju ändå att vi kan ha ganska mycket grejer som vi annnars inte skulle ha råd med. Och för egen del blir jag mycket nöjdare om jag vet att jag el. Jörgen fixat iordning eller köpt nåt med nästan igen kostnad alls=) Något som passar mig bra i detta är åxå miljötänket, istället för slit och släng och köp nytt så återanvänder man och bidrar mindre till sopberget=)


Så häromdagen hämtade vi denna som vi fick av bekanta:


Inte så vacker va?:)


Idag började jag och Louise att montera isär den. När det var fixat och vi mätt och kollat lite så gick jag in och ringde en badtunnetillverkare och beställde nytt material för 1000:- Nya brädor och ny botten blir det som vi sen själva sätter ihop.

Sitsar och ringarna runt tunnan är det inget fel på.

Tur är åxå att Jörgen är en fena på plåt så han skall rikta kaminplåten som slagit sig av för hög värme och så ska han fixa ett nytt rökrör. Kaminskydd ska jag försöka snickra, det kommer säkert bli skitsnyggt! *asg* :)

Men då har vi iallafall en hel badtunna för ca: tusen spänn!

Det är en 2,20 badtunna så vi kan sitta rätt många i den åxå, jihoo!


Efter detta började jag och Louise att gräva ur och fylla med sand för att lägga plattor där tunnan ska stå när den är färdig. Hahaha... inte ens plattorna har vi köpt för det var en kompis som skulle slänga dem:) Inte lika fina som nya men som sagt gratis och fullt användbara så det får bli dom.

Lite svettigt jobb var det så vi har tagit rast nu=)


Zelda var självklart med och övervakade jobbet!

Av zelda - 11 augusti 2009 13:18


...för att gå promenad tillsammans med Linda Skoglund.

Så skönt det var att slippa gå ensam promenad! När man har semester och barnen har sommarlov så faller alla normala rutiner. Det har liksom inte blivit av att jag åkt till någon och gått promenad utan det har blivit enbart ensam-prommisar.

Men vad kul det är att gå tillsammans med en vän och prata, tiden flyger iväg!

Efter prommisen bjöd Linda på fika i deras underbara trädgård, myyys!

Nu regnar det igen men det känns bra att sitta inne och slappa nu när man är skönt trött i kroppen och Zeldisen sover gott:)


 Zelda och Linda


Zelda slöar på baksidan lindas hus.

Av zelda - 8 augusti 2009 20:53


Idag har vi varit borta hela dagen. Vi började med loppis på Skansen i Rådom, där fann jag 3 mindre nysilverfat, 10:- för allihop!

Sen drog vi vidare på Antik & kuriosamässa i Ransäter, där fann jag en gammal fin sockerkaksform för 20 :- Ja, Jörgen och Louise gjorde sig åxå några fynd=)


Pust, vad varmt... Och mycket folk så det var inte sååå kul....


Är det varmt får man ju glass. En GB-sandwich till Louise och en till Zelda.


Eftersom vi befann oss vid riksväg 62 så fortsatte vi den norröver för att hälsa på våra vänner Carina och Anders. Lika bra att passa på när man är i krokarna :) På vägen dit stannade vi till i Munkfors och åt pizza. Mums!


Zelda fick äta våra rester i bilen=)


Innan vi kom fram till Anders och Carina fann vi på två loppisar till som låg precis bredvid vägen:) Vid det ena stället fann jag 4 tallrikar, av samma sort som vi redan har, för 20:- så de köpte jag ju förståss! Jörgen fann lite motor-delar. Till slut kom vi iallafall fram till dem, även om det tog lång tid=)


 De har precis köpt en liten Finsk lapphundsvalp vid namn Alto....


 .... som det förståss blev en hel del bus med=)


.... ännu mera bus


Men efter en heldag så blev Zelda snabbt trött och ville hem.

Men det ville inte vi så vi stannade ett tag till=)


Fina hästar hade de åxå!


Två snyggosar.


Puss på dig stora tjejen!


Så blev det fika på altanen och efter det åkte vi hem! Tusen tack Anders och Carina för en jättetrevlig eftermiddag! Nu sover Zelda så gott, antar att Alto åxå gör det;)


Av zelda - 6 augusti 2009 13:50


Eftersom det har varit varmt i några dagar så har poolvattnet värmts upp så det är badvänligt. Louise och hennes kompis gick och hämtade Tuva och Gizmo och släppte dem i trädgården sen hoppade de i poolen.

Jag tog några bilder på tjejerna sen satte jag och Dan oss och myste under parasollet och njöt av att titta på dem.

När de badat färdigt gick Tuva fram till poolen och jag trodde hon bara var nyfiken så jag tog kameran och skulle ta några "nyfiken-bilder" men lill-tokan var inte bara nyfiken, hon var törstig!!

Jag knäppte en bild snabbt innan jag gick fram och föste undan henne för jag har ju ingen aning om det är nyttigt att dricka vatten ur poolar för hästar... det bör ju inte vara giftigt med lite grann eftersom barn ska kunna bada utan risk. Hoppas nu inte det blir ont i magen för törstiga Tuva :/






Oj, vilken jättestor hink!


Av zelda - 5 augusti 2009 22:46


Jag vet inte riktigt var tiden tar vägen.... det finns nåt att pyssla med hela tiden, nu i två dagar har jag och Dan rensat på hans rum och fixat det lite tonårigare. Han har fått ny säng och när lön kommer ska vi åka till Ikea och köpa lite nya saker som behövs för att få lite "snits" på rummet=) Tvärtemot mig som vill ha allt i vitt så vill ju han ha allt i svart så det kommer bli många grejer i svart där men jag tror det blir fint.

Jörgen är tillbaks i jobbet sen i måndags, men jag och barnen har ledigt än.

Jag har ju haft förmånen att även denna sommar kunna ha långledigt, nästan 6 hela veckor, sköööönt!

Men varje dag flyger iväg och om ni tycker jag är dåligt på att kika in och kommentera i era bloggar så har jag inte glömt er, har bara inte riktigt tid att sitta så mycket vid datorn. Det har varit ett alldeles underbart väder några dagar nu och det är väl mycket därför som inte tiden/lusten för datorn finns.


Louise och hennes kompis tog med Zelda på prommis ikväll, när de kom hem så lekte de "kurragömma" med henne, en lek Zelda gillar! Hon får sitta kvar i ett rum när flickorna springer och gömmer sig, sen ropar de "leta" till henne och hon springer runt och nosar rätt på dem, när hon funnit dem får hon godis=)

Jag tog inga bilder på leken utan jag lägger in bilder sen förra veckan på Gandalf och Tuva istället. Jag tycker Gandalf skulle känna sig liten och rädd men han är helcool och inte ett dugg rädd:)


 




Av zelda - 2 augusti 2009 20:27


Först så gick vi och tittade på fotboll. Vi bor "granne" med fotbollsplan.


Det var så varmt så husse köpte en glass till mig, mums!


Lill-matte och jag försökte gömma oss i skuggan


Sen åkte vi till farmor och farfar där vi blev bjudna på middag.


Efter detta åkte vi på 1-årskalas


Där fanns många som behövde hundpussar:)


 Jag och matte


Och så fick jag ju provsmaka glasstårtan, den var bäst på hela kalaset!


Inget mer bloggande för min del idag för jag är heeeelt utsliten!

Nu blir det till att sussa.... natti, natti!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Mina hundvänner:

Hundbloggar/sidor jag tycker om:

Andra sidor jag gillar:

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards