Djurliv på Höglunda

Alla inlägg under september 2009

Av zelda - 7 september 2009 11:17


Inatt kan jag lova att Zelda skrämt mig! Jag vaknade av att jag var kissnödig och Zelda som oftast ligger bredvid mig och gjorde det inatt åxå brukar ju kika upp lite eller åtminstonde röra nåt på sig när man går ur sängen. Inatt låg hon helt på sidan totalt orörlig och rörde inte en fena när jag gick upp, så jag satte mig på huk vid henne och strök henne över kinden, ingen reaktion! Då buttade jag på henne och sa Zelda, ingen reaktion! På tredje gången och då jag med hög röst sa: ZELDA!! och buttade på henne då minsann orkade hon kisa med ett öga! Jag trodde ju hon var DÖD! Så himla hårt är väl ändå inte normalt att en hund ska sova??? Jag väckte ju Jörgen med mitt gapande och han funderade ju givetvis vad jag höll på med mitt i natten=))))

Men gudars så rädd jag blev, inte lätt att somna om efter detta inte...


Nu är Dans rum snart som han vill ha det:) Vi var ner till Ikea förra veckan och köpte lite nya grejer så nu har vi gjort andra omgången i förvandlingen till ett tonårsrum=) Man får ju som sagt ta allt pö om pö då inte pengarna räcker till att göra allt på en gång. Men nu är det väl bara ett överkast och ny tv-bänk som fattas och det får vänta till en annan lön.

Jag har inga "före" -bilder av hans rum men han hade brun högsäng med skrivbord under och soffan var sliten blå fusk-skinn så den har vi köpt nytt överdrag till och så hade han ett gammalt fult stort vardagsrumsbord, det åxå blått. Nu har han ny säng och svarta möbler. Ikea är bra för det behöver inte kosta skjortan att fixa till det och nu har han fått välja grejer alldeles själv.







 

Utanför Dans rum, på skrivbordet ute på hallen ligger denna slappis nu.


Och i vår sängkammare ligger den andra slappisen=)

Av zelda - 2 september 2009 10:33


Gandalf är ju semi-långhårskatt och det är ju känt att långhårskatter kan få tovor men vi har haft otrolig tur med honom och han får knappt några alls, bara små som vi klippt direkt och så har pälsen varit fin igen...ända tills denna sommar. Kan inte komma fram till annat än att det är det regniga vädret som knäckt hans päls. Han har ju kommit in klassblöt, torkat, gått ut, blivit blöt igen, in och torkat och så har det hållit på hela dagarna. Till en början hann vi med att klippa tovor men den sista tiden har tovorna kommit fortare och liksom direkt varit värre så jag kände att nu tappar vi snart kontrollen över det. Bättre att fixa innan tovorna sitter tätt emot huden, så igår eftermiddag stoppade jag in honom i transportburen och åkte ner till syrran som har en bra klippmaskin=)

Ja, han var inte direkt nöjd med behandlingen men förhållandevis lugn och snäll ändå, jag kunde nästan klippa honom själv, min systerdotter var med och assisterade och hon fick hjälpa till några gånger bara med att försiktigt hålla honom.

Men jag kan ju lugnt säga att det INTE var lätt att göra detta snyggt! Han ser fördj-lig ut nu:))) Det är ju första gången jag rakar honom så han får ha lite överseende med mina futtiga kunskaper.

Hahaha, stackarn skäms nog nu i sin nya frisyr men han har då inga tovor kvar och det måste ju vara skönt!

 Behövde inte raka hela honom så jag sparade där det gick så han inte blev helt naken nu inför höst och vinter:)




 



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Mina hundvänner:

Hundbloggar/sidor jag tycker om:

Andra sidor jag gillar:

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards