Djurliv på Höglunda

Direktlänk till inlägg 11 december 2009

Och här sitter jag....

Av zelda - 11 december 2009 15:32

... lite matt och trött fortfarande efter gårdagen men samtidigt rastlös eftersom vi inte får ta promenader nu. Måste nog sätta mig på träningscykeln ett tag sen.


Gårdagen gick bra, jag och Zelda hämtade upp Lina ca. 06.30 och styrde söderut mot Solstadens smådjursklinik.

08.25 checkade vi in och vi fick en liten pratstund med veterinären Jörgen Junkergård som skulle utföra operationen.

Fick förtroende för honom direkt och han kändes kompetent, seriös och lättförstådd.

Han förklarade allt tydligt och enkelt. Det blev lite jobbigt när han började prata om att ifall de fann nåt i lungorna, för han ville röntga dem, så skulle vi kanske tänka över beslutet att INTE operera, inte utsätta henne för onödigt lidande, utan låta henne få må bra de sista månaderna. Det blev så tydligt när han sa det, och givetvis har han rätt, finns inget att göra då är det ju ingen mening med en operation men åh, vad svårt det var att inte börja gråta.

Nästa svåra var när jag lämnade över kopplet till sköterskan, jag klarar knappt skriva om det nu utan att tårarna brinner.

Jag skyndade mig ut i bilen och tryckte tillbaks tårarna och försökte tänka positivt.

Jag visste ju att hon var i goda händer och vi hade gjort upp om att de skulle ringa om de fann något i lungorna och lungröntgen var det första de skulle göra så jag visste att om de inte ringt de närmaste timmarna var det förmodligen ok.

Vi var så tidiga så inga affärer hade öppnat i Karlstad än, så vi satte oss på ett fik och beställde kaffe och mackor.

Resten av dagen shoppade vi, vi gick i massor affärer och hade riktigt trevligt, stundtals kunde jag nästan "glömma" bort att vara orolig. Fick t.om några julklappar köpta=)

Andra stunder var det lite jobbigare men då smög jag bara undan lite från alla människor och var själv tills jag bitit ihop igen.

Ca. 16.20 hade vi inget mer att hitta på och när dom fortfarande inte ringt från kliniken så åkte vi ut dit för att sitta och vänta.

Vi hade tur, precis när vi kom in och anmälde vår ankomst så hade

direktregleringen gått igenom och Zelda fick hämtas:)

Men oj så glad jag blev när jag såg räkningen på kalaset att jag HAR henne försäkrad! 14991kr. kostade det.

Efter detta fick vi prata återigen med vet. Junkergård. Han berättade att allt gått bra och att vi skulle höras per telefon den 21:a ang. provresultaten.

När vi fick träffa Zelda var hon fortfarande mycket groggy, hon kom farande som en plog med benen farande åt alla håll, huvudet, läppar, ögon och svans hängde och hon gnällde, stackars lilla piga ville bara därifrån! Fastän hon var i det skicket så hann aldrig jag och Lina lyfta henne in i bilen utan hon tog alla sina krafter och slängde sig framåt in i bilen, sen blev hon bara sittandes i bilen och vingla fram och tillbaks, stackars lilla skrutta:(


Idag däremot mår hon riktigt bra! Hon är mycket piggare än vad jag trodde hon skulle vara med tanke på två stora operationssår. Det vid armbågen där fettknölen var är ca. 1 dm långt och det andra där de tagit bort två juver är ca 2,5 dm långt.

Men man ser överhuvudtaget inte att hon har ont.

Det har blött en del från såret vid armbågen inatt så jag ställde henne i duschen och snyggade till henne förut och nu sover hon gått på golvet.

Hoppas att allt läker fint nu och provsvaret visar att det var godartade tumörer.


Igår tog de åxå odling i öronen eftersom hon haft krångel med dem och fick medicin när vi var till vet. förra gången. Och vimsig som jag var igår så glömde jag ju fråga om det så jag fick ringa till dem idag för att få svaret.

Det visade sig att ena örat var friskt men inte det andra så vi får fortsätta medicineringen:(



 
 
Annica

Annica

11 december 2009 16:31

MEN ååå så skönt att det inte spridit sej=))) jag får tårar i ögonen när jag läser hur du kände när du lämnade henne, ja den som inte lämnat sin hund så där vet inte hur hemskt det är, det ovissa när man inte vet vad och om dom hittar nåt som inte går att göra nåt åt! Och när du skriver om hur hon kommer sladdandes, man blir ju sååå glad att se dom så då går i regel inte tårarna att hejda, vingliga och groggy och dom ser en och vill bara HEM=) GUD så skönt att det gick bra och vad underbart att hon är pigg idag=)
Trevlig helg på er och ge Zelda en stor nospuss från oss=)
KRAM=)

http://leonland.bloggagratis.se

 
marie och spencer

marie och spencer

11 december 2009 21:39

Gud va bra att det inte spridit sig! hoppas på fina provsvar sen också :)

http://naken.blogg.se

 
Torsten

Torsten

12 december 2009 10:53

Vi förstår precis allt det du går o gått igenom....Matte har själv genomlidit ungefär samma med sin gamla 'njuffe', så hon gråter självklart när hon läser allt detta!
Nu verkar ju allt ha gått bra och det är vi så rackarns glada över!!!
Ha en toppenhelg och Zelda......sköt om dej!!
Kramar

http://prinstorsten.blogg.se

 
linda-li

linda-li

12 december 2009 12:30

Skönt att det inte spridit sig:) Det är jobbigt när de blir sjuka, våra älskade djur, och det är ju självklart vår uppgift som djurägare att göra det som göras kan i det läget. Har haft en flat som vi tvingades ta ett tråkigt beslut om, efter att han vid 9- års ålder blivit attackerad av en annan hund, så svårt skadad i huvudet så att hans syn inte gick att rädda efter operationer. Vi valde då att han skulle få somna in eftersom han var så van att kunna ha ett aktivt liv tillsammans med oss och hästarna, som blind hade det inte gått......ett tufft beslut ändå.... Ha de bra och krama din fina hund:)

http://linda-li.bloggagratis.se

 
Susansnusan

Susansnusan

13 december 2009 13:55

Vad glad jag blir att Zelda mår bra trots allt:-)))
Lite tårar av lycka...jag gråter fasiken för allt just nu;-))
Ha det gott!!
Puss på er!!

http://www.susansnusan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av zelda - 20 februari 2010 12:41

Har suttit och plitat på en ny blogg men kan inte bestämma mig för om jag ska behålla den gamla eller ha den nya. Så nu gör jag så här att jag länkar ut den nya, använder den ett tag och så får ni gärna lämna synpunkter på vilken blogg ni tycker bäst...

Av zelda - 16 februari 2010 11:32

Ja, det är faktiskt sant! Jag kan inte komma på ett enda tidigare år som jag njutit så fullkomligt av vintern. Denna vintern är bara så bra! massa snö, inge dj-la tö och slask:) Igår efter promenaden när Zelda var riktigt uppvärmd, gjorde j...

Av zelda - 15 februari 2010 14:12

Satte mig ner förut med Zelda för att kolla "vinka"-träningen igen. Beteendet satt kvar och hon plockade fram det direkt. Jag fick ett tips från min vän Lena Steffner Starrin, att jag kunde göra ett High five, då jag inte var säker på vad vad ...

Av zelda - 12 februari 2010 16:28

Har räknat ut idag att Zelda gått in i höglöp:) Det krävdes ingen större intelligens för att förstå detta då Zelda varit vääääldigt kär idag i ridhuset:) Jag & Zelda, Lina & Pejla och Jill & Riki har varit och tränat tillsammans. Ca. 25 minu...

Av zelda - 11 februari 2010 14:33

.... har det bara blivit promenader för oss. Inte haft tid med nå´t träna. Igår hade vi världens finaste vinterväder så jag passade på att ta några foton på vackraste damen när vi var ute=) Idag åkte vi ner till Torsby och gick promenad til...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Mina hundvänner:

Hundbloggar/sidor jag tycker om:

Andra sidor jag gillar:

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards