Djurliv på Höglunda

Direktlänk till inlägg 26 december 2009

Allergisk reaktion?

Av zelda - 26 december 2009 17:09


På förmiddagen idag såg jag att Zeldas ena öga hängde, jag tittade lite extra på det och kände att hon hade som en stor bula på huvudet.

Jag och Jörgen konstaterade att hon måste ha krockat med något, en dörrkarm eller nåt. Inte för att vi fattade HUR och NÄR det skulle hänt men det kändes som en sån bula.

Dryga timmen senare drog jag och Zelda på oss kläder och skulle gå ut och skotta snö, jag tog med kameran för att fota och när jag DÅ tittade ute på henne såg jag att hon svällt ännu mycket mera, nu var hon även tjock över nosryggen och läpparna men höger sida var värst.

Jag galopperade in, ringde och fick tag i jour-vet. i Sunne. Eftersom Zelda har bakterier i kroppen så kunde inte hon ge kortison, vilket hon skulle gjort annars emot en allergisk reaktion. Så det enda jag kan göra är att kyla, kyla och kyla och så ska Zelda vila.

Vi har kylt med is i massor men nu börjar hon tröttna på det och vill vara ifred.

Jag är ju givetvis så himla rädd att det ska svälla i luftvägarna men än så länge verkar det lugnt. Jag tror med tanke på hur fort hon svällde i ansiktet att OM hon skulle svälla igen i luftvägarna så skulle hon redan gjort det. Så jag håller tummarna för att faran är över.

Vet. sa att hon hört talas om några få fall som reagerat så på just det penicillinet som Zelda äter nu så hon bad mig sluta omedelbart med det.

Men jag satt åxå och funderade på om jag gett henne något konstigt och kom på att jag slängde i en brödskiva som hon aldrig ätit förut i hennes frukost och när jag tog fram dem för att läsa på påsen så såg jag att resterande brödskivor var mögliga så nu vet jag ju inte om kanske möglet kan ge en sån reaktion?


     
ANNONS
 
Torsten

Torsten

26 december 2009 19:09

Zelda, min vän...vad du har otur! Hoppas att det har lagt sej med svullnaden nu...
God fortsättning på er!
Många kramar från oss!

http://prinstorsten.blogg.se

 
Ingen bild

Älsa pälsa

27 december 2009 12:53

men lilla vän så du ser/såg ut=(...hoppas nu att det ger sej och du blir helt pigg o frisk så du kan ut o busa i snön..jag håller mina tassar
stor puss på "mulen" får du av mej=)

 
Therese & Atlas

Therese & Atlas

27 december 2009 13:01

Stackars Zeldisen, att det aldrig ska vara nog med elände. Hoppas nu att hon blir bra och att allergiska reaktionen går över. God fortsättning önskar vi! Kram

http://www.atlas.blogg.se

 
Hunden Liza

Hunden Liza

28 december 2009 09:04

Ohh, stackare. Hoppas att svulnaden har gett med sig så att du är lite piggare.
Till matte, prata med veterinären om mögel. Människor kan ju reagera på mögel i samband med pencilin. (Som också är en form av mögel). Det kan vara det som utlöste det.
Människor som äter pencilin kan reagera på grönmögel.

http://hundenliza.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av zelda - 20 februari 2010 12:41

Har suttit och plitat på en ny blogg men kan inte bestämma mig för om jag ska behålla den gamla eller ha den nya. Så nu gör jag så här att jag länkar ut den nya, använder den ett tag och så får ni gärna lämna synpunkter på vilken blogg ni tycker bäst...

Av zelda - 16 februari 2010 11:32

Ja, det är faktiskt sant! Jag kan inte komma på ett enda tidigare år som jag njutit så fullkomligt av vintern. Denna vintern är bara så bra! massa snö, inge dj-la tö och slask:) Igår efter promenaden när Zelda var riktigt uppvärmd, gjorde j...

Av zelda - 15 februari 2010 14:12

Satte mig ner förut med Zelda för att kolla "vinka"-träningen igen. Beteendet satt kvar och hon plockade fram det direkt. Jag fick ett tips från min vän Lena Steffner Starrin, att jag kunde göra ett High five, då jag inte var säker på vad vad ...

Av zelda - 12 februari 2010 16:28

Har räknat ut idag att Zelda gått in i höglöp:) Det krävdes ingen större intelligens för att förstå detta då Zelda varit vääääldigt kär idag i ridhuset:) Jag & Zelda, Lina & Pejla och Jill & Riki har varit och tränat tillsammans. Ca. 25 minu...

Av zelda - 11 februari 2010 14:33

.... har det bara blivit promenader för oss. Inte haft tid med nå´t träna. Igår hade vi världens finaste vinterväder så jag passade på att ta några foton på vackraste damen när vi var ute=) Idag åkte vi ner till Torsby och gick promenad til...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Mina hundvänner:

Hundbloggar/sidor jag tycker om:

Andra sidor jag gillar:

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Djurliv på Höglunda med Blogkeen
Följ Djurliv på Höglunda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se