Djurliv på Höglunda

Direktlänk till inlägg 28 december 2009

Ny tur till veterinären idag

Av zelda - 28 december 2009 16:02

Igår på morronen vaknade vi av att Zelda spydde. När vi vaknat till och varit uppe ett tag märkte vi att hon låg och huttrade så helt frisk från allergi reaktionen verkade hon inte vara men ändå pigg och den mesta av svullnaden var borta.

Resten av dagen verkade hon bli bara bättre och bättre och hade överskottsenergi med ett riktigt race ute i snön :) Hon hoppade och sprang runt så snön yrde och var helt galen, tog sats och skuttade rakt upp i mitt ansikte och råkade slå till mig med en hörntand och jäsingens så ont det gjorde! Det blev fläskläpp och en rispa:/

Men sent på natten när vi skulle gå och lägga oss hade hon börjat svullna igen över ögonen! Ringde jouren igen och vi bestämde att åka in med henne redan idag.

Egentligen skulle vi ju dit imorron för att ta de sista stygnen men vet. ville se henne tidigare nu när det svällde igen.

Jag och Jörgen låg länge inatt och funderade på vad det kunde vara eftersom hon fick en reaktion till. Då kunde det ju knappast vara varken mögelbrödet eller penicillinet eftersom hon inte fått något mer av det.

Det enda vi kan komma på är hennes nya elefant som hon fick i julklapp. Den hade hon i sin bädd och sov med hela natten innan hon svullnade upp och den lekte hon och Louise dragkamp med igår kväll innan hon åter igen svällde. Inatt åkte den ut och fick sova på trappen=)

Hon svällde inte lika mycket inatt som hon gjorde första gången utan det var bara ögonlocken som blev lite tjockare.

Berättade om elefanten för vet. idag när vi var dit och hon tyckte det lät fullt troligt då många såna tygsaker kan innehålla starka kemikalier. Hon tyckte vi skulle tvätta den och sen testa om hon reagerar.

Nu är de sista stygnen tagna och vet. har återigen tömt vätska som samlats innanför op-såret. Ca 1 1/5 dl. fanns det där.

Vet. har åxå ringt ner till Karlstad och tagit redan på vilka bakterier som de funnit i såret och har nu hittat ett annat penicillin (ifall det ändå är peniccillinet hon reagerat på) och kortison som ska funka för Zelda både mot bakterier och allergin. Fjärde penicillinet, hoppas nu att detta blir det sista och att det inte kommer något mer oväntat.

Om någon undrar så har vi köpt elefanten på Ikea och jag rekommenderar hädanefter alla att tvätta nya mjukisar oavsett om ni köper dem till barn eller djur.

Vi vet ju inte med 100% säkerhet att det är elefantens fel men just i dagsläget är det det mest troliga.

Här är några bilder på den.


  


   
ANNONS
 
Annica

Annica

28 december 2009 21:20

Fy fasiken vilken j***a otur Zelda har! Och himlans otäckt OM det är elefanten som utlöst detta...det är ju inget man tänker på.....vare sej man ger det till barn eller djur att man ska tvätta dom innan!!
Nu håller vi tassar o tummar IGEN att det ska bli bra!!!
Kram till er alla från "Kalla" look alike=)..eller snarare lik Gustav Wasas syster=))))...

http://leonland.bloggagratis.se

 
Stella och Doris matte Lotta

Stella och Doris matte Lotta

28 december 2009 23:50

Nu får vi hoppas att ni slipper veterinärbesök på ett tag, sicken otur ni haft!
Elefanten var ju dösöt, så hoppas hon kan ha den efter tvätten.

http://blondinstella.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av zelda - 20 februari 2010 12:41

Har suttit och plitat på en ny blogg men kan inte bestämma mig för om jag ska behålla den gamla eller ha den nya. Så nu gör jag så här att jag länkar ut den nya, använder den ett tag och så får ni gärna lämna synpunkter på vilken blogg ni tycker bäst...

Av zelda - 16 februari 2010 11:32

Ja, det är faktiskt sant! Jag kan inte komma på ett enda tidigare år som jag njutit så fullkomligt av vintern. Denna vintern är bara så bra! massa snö, inge dj-la tö och slask:) Igår efter promenaden när Zelda var riktigt uppvärmd, gjorde j...

Av zelda - 15 februari 2010 14:12

Satte mig ner förut med Zelda för att kolla "vinka"-träningen igen. Beteendet satt kvar och hon plockade fram det direkt. Jag fick ett tips från min vän Lena Steffner Starrin, att jag kunde göra ett High five, då jag inte var säker på vad vad ...

Av zelda - 12 februari 2010 16:28

Har räknat ut idag att Zelda gått in i höglöp:) Det krävdes ingen större intelligens för att förstå detta då Zelda varit vääääldigt kär idag i ridhuset:) Jag & Zelda, Lina & Pejla och Jill & Riki har varit och tränat tillsammans. Ca. 25 minu...

Av zelda - 11 februari 2010 14:33

.... har det bara blivit promenader för oss. Inte haft tid med nå´t träna. Igår hade vi världens finaste vinterväder så jag passade på att ta några foton på vackraste damen när vi var ute=) Idag åkte vi ner till Torsby och gick promenad til...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Mina hundvänner:

Hundbloggar/sidor jag tycker om:

Andra sidor jag gillar:

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Djurliv på Höglunda med Blogkeen
Följ Djurliv på Höglunda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se