Djurliv på Höglunda

Direktlänk till inlägg 23 januari 2010

Kvällsprommis med lite lydnadsträning

Av zelda - 23 januari 2010 22:10


Stoppade fickan full av godis vid kvällens promenad.

Tråkiga promenader nu då det är mörkt och snö så det är svårt att gå överallt.

Men vi har en fin liten runda där tillbakavägen går i skogen och där ungdomarna åker skoter så det går att gå där utan att kliva i djupsnö.

Mitt mål idag var att träna några sättanden, några lägganden, ett par inkallningar och bara lite fritt följ. Bestämde mig för att enda kravet jag hade på momenten var att Zelda skulle uppleva det som mycket roligt. Alltså inga krav på precision och tävlingsmässigt korrekta moment. Det kan tyckas lätt kanske men för mig som har en hund som lätt "faller ihop" och snabbt tycker det blir trist är detta riktigt svårt.

Detta pass ska jag ta med mig i minnet inför kommande träningar för hon slängde sig i backen på ligg! samma vid sättande och jag avbröt träningen mens hon fortfarande var på hugget. Zelda är ingen lydnadshund men om jag åtminstonde kan få henne att tycka det är kul så bryr jag mig inte så mycket om hur hon utför momenten, bara hon gör dem med glädje!=)


Nu ska jag doppa näsan i Hundtränarboken och inspireras till träning och så ska jag läsa hundgodisrecepten i den. Kanske göra hemlagat godis till veckan=)

Ray hade testat ett av recepten och Zelda fick igår med sig en påse med smakprov hem, det var den godisen jag belönade med vid kvällens träning och det gick ju hem!=)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av zelda - 20 februari 2010 12:41

Har suttit och plitat på en ny blogg men kan inte bestämma mig för om jag ska behålla den gamla eller ha den nya. Så nu gör jag så här att jag länkar ut den nya, använder den ett tag och så får ni gärna lämna synpunkter på vilken blogg ni tycker bäst...

Av zelda - 16 februari 2010 11:32

Ja, det är faktiskt sant! Jag kan inte komma på ett enda tidigare år som jag njutit så fullkomligt av vintern. Denna vintern är bara så bra! massa snö, inge dj-la tö och slask:) Igår efter promenaden när Zelda var riktigt uppvärmd, gjorde j...

Av zelda - 15 februari 2010 14:12

Satte mig ner förut med Zelda för att kolla "vinka"-träningen igen. Beteendet satt kvar och hon plockade fram det direkt. Jag fick ett tips från min vän Lena Steffner Starrin, att jag kunde göra ett High five, då jag inte var säker på vad vad ...

Av zelda - 12 februari 2010 16:28

Har räknat ut idag att Zelda gått in i höglöp:) Det krävdes ingen större intelligens för att förstå detta då Zelda varit vääääldigt kär idag i ridhuset:) Jag & Zelda, Lina & Pejla och Jill & Riki har varit och tränat tillsammans. Ca. 25 minu...

Av zelda - 11 februari 2010 14:33

.... har det bara blivit promenader för oss. Inte haft tid med nå´t träna. Igår hade vi världens finaste vinterväder så jag passade på att ta några foton på vackraste damen när vi var ute=) Idag åkte vi ner till Torsby och gick promenad til...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Mina hundvänner:

Hundbloggar/sidor jag tycker om:

Andra sidor jag gillar:

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Djurliv på Höglunda med Blogkeen
Följ Djurliv på Höglunda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se